Vacatures in Hypotheken

Wat is een hypotheekadviseur?

Een Hypotheekadviseur adviseert bij het afsluiten van een hypotheek en eventueel de aanvullende verzekeringen. De persoonlijke situatie van de klant vormt daarbij het uitgangspunt om tot de beste oplossing te komen. In het advies worden veelal elementen meegenomen als fiscaliteiten, financiële planning, hypotheek- en rentevormen.

Een hypotheekadviseur werkt bij een geldverstrekker (bank of verzekeraar), intermediair of service-organisatie.

Steeds vaker wordt advies ook online gegeven, al dan niet via de webcam. Dit vraagt om specifieke vaardigheden van de adviseur.

Hoe word je hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekspecialist beschikt over een brede actuele hypotheekkennis. Voorlopig geven de opleidingen Erkend Hypotheekadviseur of B-particulieren + Woningfinanciering 1 recht op vrijstelling voor de Wft.

Er geldt een Wft-diplomaplicht voor alle financieel adviseurs. Hiermee wordt geborgd dat een consument er op kan vertrouwen dat een financieel adviseur beschikt over de kennis om een passend advies te geven. Welk diploma een financieel adviseur nodig heeft, hangt af van de beroepskwalificatie die verplicht is voor de werkzaamheden van de financieel adviseur.

Vakbekwaamheidsbouwwerk
Vakbekwaamheidsbouwwerk

Een beroepskwalificatie is opgebouwd uit één of meer Wft-modules. Hoe de negen verschillende beroepskwalificaties zijn opgebouwd, is weergegeven in het vakbekwaamheidsbouwwerk dat u vindt op www.cdfd.nl. De Wft-modules kunnen worden behaald door het succesvol afleggen van initiële Wft-examens. Wft-examens zijn staatsexamens. De Erkend Financieel Adviseur (i.o.) dient te beschikken over de beroepskwalificaties Hypothecair krediet en Consumptief krediet.

Als financieel adviseur moet u elke PE-periode uw beroepskwalificatie onderhouden.


Wat is een Hypotheekacceptant

Een Hypotheekacceptant is verantwoordelijk voor de beoordeling en verwerking van een hypotheekaanvraag en de communicatie daarover met de klant of het intermediair. Tot de dagelijkse werkzaamheden behoren het verzamelen, controleren en beoordelen van alle bescheiden van een hypotheekaanvraag of wijzigingsverzoek. Een Hypotheekacceptant stelt offertes op, maakt en fiatteert notariële stukken ten behoeve van het passeren van de hypotheekakte en onderhandelt met tussenpersonen over mogelijkheden tot verstrekking of wijziging van een hypotheek.

Vacatures voor Hypotheek Acceptant ]


Wat is Bijzonder Beheer

Een medewerker Bijzonder Beheer behandelt klanten met (toekomstige) hypotheekachterstanden. Op basis van een analyse van de situatie van de klant, de afgesloten hypotheek en het gefinancierde onderpand wordt een plan van aanpak gemaakt dat erop gericht is om – zoveel mogelijk in samenwerking met de klant – het verliesrisico van de geldverstrekker te beperken.

Vacatures voor medewerkers Bijzonder Beheer ]


Wat is een Hypotheek Franchisenemer

Een franchise is een methode van zakendoen waarbij een ondernemer (de franchisenemer) een contract sluit met de eigenaar van een handelsnaam (de franchisegever) die de franchisenemer het recht geeft om tegen betaling een zaak met die handelsnaam te exploiteren. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld De Hypotheker, De Hypotheekshop of Hypotheek Visie. De franchisegever ondersteunt de franchisenemers in hun marktbewerking, administratieve organisatie, inkoop en adviesvaardigheden.

Vacatures voor Hypotheek Franchisenemers ]


Wat is een Hypotheek Productmanager

Een productmanager Hypotheken is iemand die verantwoordelijk is voor de complete levenscyclus van het product, waaronder de productontwikkeling, marketing, financiële resultaten en kwaliteitszorg. Zij rapporteren veelal aan de Marketing Manager die verantwoordelijk is voor alle marketingactiviteiten van de organisatie.

Vacatures voor Product en Marketingmanagers ]

Beroepsorganisaties voor Hypotheekadviseurs

Keurmerk Erkend Financieel Adviseur

logo Erkend Financieel Adviseur Met het keurmerk Erkend Financieel Adviseur kunt u zich bij uw klanten profileren als deskundig adviseur.

Om Erkend Financieel Adviseur te worden, dient u de Opleiding Integraal Adviseren te volgen en een assessment af te leggen. Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u aan te tonen dat u aan de toelatingseisen voldoet. U zult eveneens de Beroepscode ondertekenen en de jaarlijkse bijdrage aan de SEH voldoen. Zowel voor startende adviseurs als voor ervaren adviseurs biedt de SEH een passend opleidingstraject tot Erkend Financieel Adviseur. Adviseert u al 1 jaar of langer zelfstandig als financieel adviseur, dan volgt u het opleidingstraject voor ervaren adviseurs. Bent u nieuw in de branche of hebt u nog niet eerder klanten geadviseerd? Dan volgt u het opleidingstraject voor de startende adviseur.

Om Erkend Financieel Adviseur te kunnen worden, heeft SEH een ervaringseis opgesteld. U voldoet aan deze eis, indien u direct voor aanvang van de opleiding, ten minste gedurende een aaneengesloten periode van een jaar, de helft van de tijd klanten te hebben geadviseerd over hun financiële positie.

Ga voor alle informatie naar: www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl/erkend-adviseur/ik-wil-erkend-worden/


Keurmerk Financiële Dienstverlening

logo Erkend Financieel Adviseur Het Keurmerk Financiële Dienstverlening is het bewijs van de kwaliteit van een financieel dienstverlener. Het betekent dat het kantoor aan hoge eisen voldoet. Hogere eisen dan de Wet op het financieel toezicht verplicht, vooral op het gebied van vakbekwaamheid en klanttevredenheid.

www.keurmerkfd.nl

Vakinformatie voor Hypothekenspecialisten

InFinance, het vakblad voor financiële beslissers

cover InFinanceInFinance groeide voor 40.000 beslissers in de financiële dienstverlening uit tot een onafhankelijk baken in een woelige tijd. De redactie zorgt voor duiding in de stroom informatie die financiële dienstverleners te verwerken krijgen en wordt daarvoor gewaardeerd door de lezers. Omdat de tijd van de doelgroep beperkt is, selecteert de redactie uit de nieuwsmassa uitsluitend zaken die er toe doen. Zo publiceert zij bondig over nieuwe wet- en regelgeving en trends in de markt. Altijd met een scherp oog voor kansen en gericht op de praktijk en de bedrijfsvoering van de financieel adviseurs. InFinance onderscheidt zich verder door onderzoek van financiële producten en diensten en laat zo de feiten spreken.


AssurantieMagazine

cover AssurantieMagazine AssurantieMagazine is een onafhankelijk vaktijdschrift op het gebied van financiële dienstverlening. Het blad richt zich op personen die actief zijn in de financiële dienstverlening, hetzij als producent, hetzij als intermediair. De nadruk ligt daarbij op verzekeringen. AsssurantieMagazine (AM) verschijnt iedere twee weken. AM geeft onder meer informatie over nieuwe verzekeringsproducten, behandelt jurisprudentie en biedt informatie over financiële producten als hypotheken, kredieten, sparen en beleggen.

www.amweb.nl

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.