vergrootglas
Vacatures in Hypotheken
Mike Kroon

Altijd oprechte interesse in wat er bij onze (potentiele) klanten speelt

Interview met Mike Kroon - Accountmanager bij Octas

Sinds december 2016 ben ik werkzaam bij Octas als Accountmanager voor onze business line Hypotheken. In mijn functie ben ik het eerste aanspreekpunt voor zowel bestaande als nieuwe klanten van Octas. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden op onze (netwerk)evenementen. Maar wat ik toch wel het leukste vind in mijn werk is een bezoek brengen aan onze klanten!

Wat kan een klant van ons verwachten?
Bovenal een gezellig en productief gesprek over kansen en mogelijkheden! Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht…

Met regelmaat bezoek ik onze klanten. Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd wat er bij onze (potentiele) klanten speelt en waarmee wij hun van dienst kunnen zijn. De ene vraag is de andere niet. Soms weten klanten precies wat ze willen en soms zijn klanten zich nog niet bewust van welke oplossingen onze dienstverlening allemaal kan bieden. Punten die vaak aan bod komen in mijn gesprekken met (potentiele) opdrachtgevers zijn onder andere of ze professionals zoeken voor een korte of een lange termijn en op welke termijn er iemand beschikbaar moet zijn, maar ook of ze alleen de werving en selectie willen uitbesteden. Daarnaast bekijk ik met ze welk type professional past bij de organisatie en welke kennis, competenties en vaardigheden een professional moet hebben. Wanneer wij op zoek zijn naar een geschikte kandidaat voor een functie zijn dit vragen belangrijke vragen.

Connecties laten groeien
Naast commerciële kansen ben ik ook nieuwsgierig wat er bij mijn klanten speelt. Wat gebeurt er in de markt? Hoe staat het ervoor met de organisatie? Hoe gaat het met de betreffende afdeling? Wat zijn de plannen voor komend jaar en wat zijn kansen en mogelijkheden voor ons en de opdrachtgever? Dit draagt ook bij aan kennisdeling, op de hoogte blijven van actualiteiten en mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik natuurlijk ook altijd benieuwd of onze klanten, binnen de eigen organisatie, ook nog andere afdelingen weet die gebruik zouden willen maken van onze dienstverlening.
Zoals eerder aangegeven ben ik oprecht geïnteresseerd in wie er tegenover mij zit en wat deze persoon drijft in zijn/haar werk. Wat dat betreft is een gesprek niet alleen informatief, maar kom ik ook graag meer te weten over de persoon. Dit is belangrijk voor het vormen van duurzame relaties.

Werken als Accountmanager bij Octas betekent niet alleen het voeren van gesprekken met klanten over commerciële kansen. Bij ons krijgt de klant ook de kans om actief mee te denken over nieuwe (verbeter)ideeën. Sterker nog, 2 keer per jaar houden wij een klanttevredenheidsonderzoek (KTO). Hierin geeft een klant aan wat ze goed aan Octas vinden en daarnaast geven ze ons tips, zoals hier.

Verbinden met de klant
We versterken de band met onze klanten niet alleen door het voeren van (commerciële) gesprekken en het KTO, ook geven mijn collega’s en ik regelmatig onze magazine “STERK” mee. Hierin staan diverse interviews met onze klanten en professionals en artikelen die betrekking hebben op onze dienstverlening en vakgebieden. De diverse onderwerpen worden in samenspraak besproken waarbij het doel ‘kennisdeling’ is.

We doen er zoveel mogelijk aan om de verbinding met onze sterke connecties te waarborgen. Op zijn tijd willen wij de klanten bedanken voor hun samenwerking met ons en nemen wij hun graag mee naar (netwerk)evenementen die wij organiseren. Zo zijn wij bijvoorbeeld naar wedstrijden van het Nederlands elftal geweest en hebben wij diverse malen het Rijksmuseum bezocht met een heerlijk diner vooraf, maar ook rondetafel-/ kennissessies staan op het menu!

Ken / Ben jij onze nieuwe Accountmanager?
Octas groeit! En om al onze waardevolle klanten goed te blijven bedienen, zijn wij op zoek naar een nieuwe Accountmanager om ons team te versterken. Dus ben of ken jij iemand die houdt van netwerken, goede gesprekken, oog heeft voor commerciële kansen en ervaring heeft als Accountmanager of Relatiebeheerder? Reageer hier!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 30-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp