Vacatures in Hypotheken
Margot de Heus

Bij Productmanagement kan ik een mooie brug slaan tussen business, beleid en risico.

Interview met Margot de Heus - Manager Productmanagement Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale Nederlanden

Sinds 2018 ben ik Manager Productmanagement van de keten Hypotheken & Consumptief Krediet van Nationale-Nederlanden Bank. Daarnaast ben ik vanuit het managementteam sponsor van de scrum teams binnen de agile-domein “Klant Worden”. Binnen onze keten hebben we activiteiten in meerdere domeinen gesplitst, waaronder het “klant-worden”-domein (nieuwe klanten) en het “klant-zijn”-domein (bestaande klanten). Sinds begin 2017 zijn we binnen de keten van start gegaan met de transitie naar een agile werkomgeving. Vanuit het managementteam zorg ik ervoor dat alle teams binnen het “klant-worden”-domein optimaal multidisciplinair kunnen werken: deze teams zijn over de volle breedte ingericht met onder meer productmanagers, business proces managers, IT’ers, marketeers, communicatie-experts, en uiteraard product owners.

Dankzij de multidisciplinaire teams wordt de onderlinge samenwerking verbeterd en kan er sneller resultaat worden geboekt. De teams werken kortcyclisch in sprints van twee weken. In die periode is het glashelder wie wat wanneer gaat doen, waar de prioriteiten liggen en hoeveel capaciteit daarvoor nodig is. Zo kunnen ze niet alleen snel veranderingen implementeren, maar ook adequaat inspelen op actuele ontwikkelingen. Doordat het management het mandaat bij de teams kan neerleggen, ervaren ze bovendien meer verantwoordelijkheid. Medewerkers zitten hier dus zoveel mogelijk zelf aan het stuur!

Product Management is als een spin in het web. Onze afdeling is nauw betrokken bij het complexe beleid om woonwensen voor onze klanten mogelijk te maken. Daarnaast moeten we razendsnel reageren op actuele marktontwikkelingen. Uiteraard hebben we in deze positie veel te maken met onze externe stakeholders, zoals toezichthouders en belangenorganisaties, én onze interne stakeholders. Denk aan de afdelingen Finance, Treasury en Risk, aangezien het immers gaat om de juiste balans tussen risico en opbrengsten. Maar ook aan de IT-afdeling, want onze producten moeten in applicaties kunnen worden ingebouwd. En natuurlijk aan de operationele afdelingen, waar we moeten zorgen voor een goede landing van nieuwe producten of aanpassingen, zodat onze klanten en intermediairs zo goed mogelijk kunnen worden geholpen.

Ik werk nu ruim 20 jaar in de financiële sector. Zo was ik hoofd Credit Risk Management bij Nationale-Nederlanden Bank en heb ik in verschillende functies bij onder meer ING Wholesale Banking gewerkt. Nu ligt mijn focus op retail banking, oftewel particuliere klanten. Door mijn ervaring als manager credit risk kan ik een mooie brug slaan tussen risicomanagement en de business. We werken nauw samen met diverse riskdisciplines, zoals credit risk, market risk en operational risk, en betrekken hen in een vroeg stadium bij onze beleidsvoorstellen om zo de juiste afwegingen te kunnen maken.

Onlangs hebben we verschillende nieuwe marktproposities geïntroduceerd die tegemoet komen aan de wensen van consumenten die op zoek zijn naar een hypotheek. Nationale-Nederlanden is bekend als hypotheekverstrekker voor klanten die een nieuwbouwwoning willen kopen. Die bekendheid willen we steviger op de kaart zetten. Daarom hebben we onze voorwaarden flink verbeterd. Voor particulieren is het heel attractief om bij ons een nieuwbouwhypotheek af te sluiten.

Ik vind Nationale-Nederlanden een grensverleggend bedrijf. We bouwen ruimte in voor innovatie. Dat zie ik niet alleen hier, bij Hypotheken & Consumptief Krediet, maar overal in de organisatie. Die innovatie zit ’m, naast nieuwe producten en diensten, ook in de nieuwe manier van werken met zelfsturende teams. Een mooi keerpunt, zeker een belangrijke reden waarom ik hier met zoveel plezier werk.

Margot de Heus
Manager Productmanagement Hypotheken & Consumptief Krediet

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 01 juli 2020
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.