Vacatures in Hypotheken
In gesprek met Mattheus Kidane

De wereld ligt voor je open als startende hypotheek-professional

Interview met In gesprek met Mattheus Kidane - hypotheek-professional bij Octas

Stel, je bent net afgestudeerd en je hebt interesse in de wondere wereld van hypotheken. Wat voor kansen liggen er als kersverse starter op de arbeidsmarkt en wat voor rol kan Octas spelen om jou met een prachtige functie van start te laten gaan? We spraken Mattheus Kidane (22) over zijn ervaringen en motivaties om als hypotheek-professional bij Octas aan de slag te gaan.

Kan je ons vertellen wat je achtergrond is en hoe je in het werkveld van hypotheken terecht bent gekomen?

“Geboren en getogen in Diemen, commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond, waarbinnen ik Marketing & Sales als specialisatie heb gekozen. In eerste instantie keek ik vooral naar marketing-vacatures, maar ik had moeite om een goede startersfunctie te vinden, dus ik besloot verder te kijken en kwam toen een vacature voor hypotheek-professional tegen bij Octas. Op de website zag ik dat er een New Talent Program is voor net afgestudeerden. Ik werd erg enthousiast van de functieomschrijving en het starterssalaris, maar ook van de missie & visie van Octas, over hoe jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen (werk)geluk. Ik hoorde ook via een hechte kennis positieve dingen over Octas. Daarna ging het heel snel en werd ik in contact gebracht met het recruitment team.“

Waarom de keuze voor detachering?

“Ik sta aan het begin van mijn carrière, dus ik vind het belangrijk om veel verschillende vormen van werkervaring op te doen bij verschillende werkgevers. Het is ontzettend leerzaam om in verschillende “keukens” mee te kijken, zodat je ook voor jezelf kan beslissen hoe jij jezelf verder wil ontwikkelen. Op de website van Octas werd goed uitgelegd wat detachering nou eigenlijk inhoudt. Ik heb voor mijzelf de voor- en nadelen naast elkaar gelegd. Je kan ontzettend veel leren en gauw ervaring opdoen bij verschillende bedrijven. Ik ging er eerst vanuit dat je met detacheren nooit een vast contract kon krijgen, maar toen bleek dat dat bij Octas wel degelijk mogelijk is was ik helemaal overtuigd.“

Hoe wil jij je carrière ontwikkelen?

“Ik kan nu aan de slag als medewerker informatieverstrekking bij een hypotheker, maar wanneer ik mijn Wft’s (financiële beroepscertificaten, red.) heb gehaald lijkt het mij mooi om binnen twee, drie jaar door te groeien als volledige hypotheekadviseur en misschien daarna zelfs als acceptant. Advies geven vind ik ontzettend leuk om te doen, omdat ik tijdens mijn vorige bijbanen in klantenservice vaak in een adviesrol heb gezeten en ik voel mij daar erg thuis in.  Ik ben nu bezig met mijn Wft Basis, en daarna wil ik meteen doorpakken met de Wft Hypothecair. Je hebt met die Wft’s constant nieuwe doelen die je kunt behalen om door te kunnen groeien naar nieuwe functies en vaardigheden.”

Wat zou je andere starters aanraden die willen beginnen in dit werkveld?

“Ik zou vooral aanraden om eerst goed onderzoek te doen naar welke kant je op wil binnen de financiële wereld. Ik vind zelf advies geven erg leuk, dus voor mij is de keuze voor hypotheekadviseur snel gemaakt. Kijk goed naar je eigen vaardigheden en motivaties en zoek dan welke functies daar goed op aansluiten. Je krijgt ook al een goed beeld door het doen van de Wft Basis, daar komen allerlei aspecten van het financiële werkveld in terug. Je kunt natuurlijk ook een open gesprek aangaan met een recruiter, om samen te ontdekken bij welke functie jij het beste tot je recht kunt komen.”

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 04 april 2022
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.