vergrootglas
Vacatures in Hypotheken
Karel Asselbergs

Fund the future, fund your future!

Interview met Karel Asselbergs - Investment Director bij StartGreen Capital

StartGreen Capital biedt een scala aan financieringsinstrumenten voor ondernemers die financiering zoeken om met hun innovatieve of duurzame onderneming/project de volgende stap te maken. Karel Asselbergs, sinds 2013 Investment Director bij StartGreen Capital verwacht in 2018 verder te groeien en legt graag uit hoe.

‘Financieren doen we op meerdere manieren. We beheren een tweetal cleantech Venture Capital fondsen. Beide fondsen richten zich op innovatieve ondernemers die een duurzame technologie willen commercialiseren of versneld willen laten groeien. Daarnaast werken we via verschillende Regionale Energiefondsen. Deze richten zich voornamelijk op investeringen in duurzame energie opwek en energiebesparing, maar ook in innovatieve ondernemingen. En we zijn de motor achter het door ons gestarte duurzame crowdfunding platform: Oneplanetcrowd.

Door deze breedte aan activiteiten bieden we inmiddels niet alleen risicokapitaal (in de vorm van participaties) maar ook andere vormen van financiering zoals leningen. We hebben de ervaring en expertise in huis om alle aanvragen goed te beoordelen. Daardoor kunnen we ook de bedrijven die financiering willen ophalen via ons crowdfundingplatform vooraf goed screenen. Dat geeft extra zekerheid aan de investeerders en versterkt onze wens om duurzaam te opereren.

Wij geloven in ‘double impact’, investeren in duurzaamheid brengt ons een wereld die beter en mooier is. En door alleen in financieel gezonde ondernemingen te investeren, kunnen we ook langdurig duurzaam opereren. Deze werkwijze wordt in de markt goed ontvangen en dus groeien we ook in 2018 hard.

Kom jij ons helpen deze groei duurzaam te maken? We zoeken teamspelers met een groen hart die financieel goed onderlegd zijn. Want met alleen goede intenties red je het hier niet. Alleen met goed ontwikkelde analytische vaardigheden en expertise kunnen we de juiste keuzes maken en zo onze groei bestendigen. Te weten dat je daarmee een hoger doel dient dan alleen financieel rendement, houdt ons hier allemaal gaande. En dat je binnen het ‘ecosysteem’ van StartGreen Capital duurzame ondernemers ook weer aan elkaar kunt verbinden om elkaar te versterken, geeft nog een extra dimensie!

We zijn een platte, hands-on organisatie, waarin je je ondernemer met de ondernemers voelt, in een open en dynamisch werkveld. Tegelijkertijd vertonen we alle kenmerken van een ‘kleine bank’ dus is er ook een sterke focus op procesgang. In feite de beste basis voor een duurzame carrière. Wil jij vanuit jouw expertise bijdragen aan de kwalitatieve groei van onze organisatie, dan komen we graag met je in contact!

Kijk voor onze vacatures op: www.startgreen.nl/nl/overons/vacatures/

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 11-12-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp