vergrootglas
Vacatures in Hypotheken
Floortje Rasenberg

“Goed voor de klant? Goed voor de bank”

Interview met Floortje Rasenberg - Directeur Advies & Service Center ABN AMRO

Ze heeft het als klein meisje in een ondernemersfamilie al heel vroeg mee gekregen: een klantenhart. Inmiddels is Floortje Rasenberg al lang niet meer klein. Met haar 1.89 meter torent ze zelfs boven de meeste mensen uit, maar dat klantenhart is altijd gebleven. Rasenberg (35 jaar) is directeur van het Advies & Service Center van ABN AMRO.

Waarom ben je zelf eigenlijk geen ondernemer geworden?

Die vraag heb ik mezelf ook al heel vaak gesteld. Mijn vader had een aannemersbedrijf, mijn zusjes zijn ondernemer, net als mijn man. Waarom ikzelf niet? Blijkbaar voel ik me prettiger in een grotere organisatie waar ik impact kan maken door onderdeel te zijn van het grote geheel. Dat voel ik bij ABN AMRO heel sterk. Toch zie ik het misschien ook nog altijd wel als het hoogst haalbare hoor, ondernemer zijn.

Voel je dat ondernemerschap binnen de bank?

Ja, dat is er zeker. Ik heb het zelf ook wel echt opgezocht. Op jonge leeftijd ben ik naar Zeeuws-Vlaanderen gegaan om daar directeur bedrijven te worden bij ABN AMRO. Ik was nog maar net droog achter de oren (grinnikt). Je zit daar toch net wat verder weg van het hoofdkantoor in Amsterdam, dan kun je net iets meer ondernemen. Er kan tegenwoordig gelukkig ook veel meer op dat vlak binnen de bank. Zeker binnen het contactcenter. We hebben een visie over waar we over drie jaar moeten staan. Ik heb de ruimte om heel snel te schakelen om dat te realiseren. Toch is het niet altijd even makkelijk. Wat ik lastig vind is dat we hier met een enorme legacy zitten. Daar wil ik me niet achter verschuilen hoor, helemaal niet zelfs. Maar ik heb er wel mee te dealen. Dat beperkt me wel eens in het ondernemerschap, maar ik kan er tegelijkertijd wel goed mee omgaan.

>> Ga naar het volledige interview (PDF)

 

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 29-8-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp