vergrootglas
Vacatures in Hypotheken
Teun van der Heijden

Nazorg beleggingsverzekeringen niet op peil!?

Interview met Teun van der Heijden - Manager Welten Financieel Advies & Private Banking

Begin oktober kregen verzekeraars een veeg uit de pan van de AFM. Dit naar aanleiding van het door haar opgestelde rapport nazorg beleggingsverzekeringen. Op basis hiervan stelt de AFM het zeer teleurstellend te vinden dat verzekeraars onvoldoende in staat zijn geweest klanten te activeren inzake hun beleggingsverzekering.

´Op z´n zachtst gezegd ongenuanceerd´, vindt Teun van der Heijden, Manager Welten. Sinds 2012 hielp hij een aantal verzekeraars bij de aanpak van dit project. ´In hoeverre voldoet een verzekeraar niet aan haar zorgplicht als een klant na diverse brieven, e-mails, telefoontjes en aangetekend schrijven niet reageert? Want dat is wat er is gedaan. De klant kan er, in mijn ogen, bewust voor kiezen om niet te reageren omdat hij of zij de noodzaak niet ziet of omdat er specifieke voordelen te bedenken zijn om de polis in stand te houden. De AFM oordeelt echter anders en vindt dat verzekeraars klanten pas hebben geactiveerd indien de polis is gewijzigd of beëindigd. In de markt leidt dit tot de extreme situatie dat er verzekeraars zijn die eenzijdig maatregelen nemen om het niet opbouwende effect in polissen te elimineren. Hiermee wordt aan de verwachting van de AFM voldaan, maar of het klantbelang hierbij altijd gediend is vraag ik mij af.´

Inhaalactie
Voor de 250.000 niet opbouwende beleggingsverzekeringen is halverwege 2014 in 52 procent van de gevallen een oplossing gevonden. Een niet opbouwende polis is een polis waar wel geld in gaat, maar die naar verwachting geen vermogen opbouwt. Voor de 620.000 hypotheekgebonden beleggingsverzekeringen is halverwege 2014 in 36 procent van de gevallen actie ondernomen. De AFM wil dat voor de niet opbouwende beleggingsverzekeringen alle klanten voor het einde van het jaar zijn bereikt. Voor de hypotheekgebonden verzekeringen ligt de eis op 80% voor 1 juli 2015.

´Dit stelt verzekeraars voor een stevige uitdaging, vervolgt Teun. Een uitdaging waarvan een aantal grote verzekeraars heeft besloten die samen met ons aan te gaan. Een leuke klus voor hypotheek/leven professionals die energie krijgen van de hectiek die zo´n project met zich meebrengt. Je adviseert en begeleidt klanten in het maken van een bewuste keuze rondom hun beleggingsverzekering. Dat vereist zicht op oude regimes, kennis van oude producten en het vermogen de impact van de verschillende keuzemogelijkheden helder uit te leggen.

Ter versterking van ons team zijn we daarom op zoek naar adviseurs die op detacherings basis bij ons aan de slag gaan. Misschien voor een paar maanden, misschien voor een jaar. Maar pas op! Het werken als interim professional werkt verslavend dus is dit misschien wel de start van een nieuwe dynamische loopbaan.

Lees meer over de vacature Financieel Adviseur Hersteladvies

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 3-11-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp