vergrootglas
Vacatures in Hypotheken
Jan van Dijk

Waar techniek de massa overneemt heb je intelligentie en vaardigheden nodig.

Interview met Jan van Dijk - directeur Octas

Banken zijn sterk in beweging. Veranderend consumentengedrag en nieuwe wet- en regelgeving zijn de aanzet geweest van ingrijpende veranderingen. Binnen die dynamiek ondersteunt Octas de sector met een flexibele schil van professionals. Wij vroegen oprichter Jan van Dijk naar zijn visie op de ontwikkelingen in de markt.

´Nieuwe technologieën hebben de manier waarop banken met hun klanten omgaan fundamenteel veranderd. Big-data-analytics, sociale toepassingen en mobile IT staan tot hun beschikking en op nagenoeg alle innovatielijstjes. Banken bieden nu al oplossingen die een paar jaar geleden ondenkbaar waren zoals bijvoorbeeld mobiel internetbankieren, pinnen met je smartphone of contactloos betalen. Apps worden daarmee strategische marketinginstrumenten die de bank dichter bij de klant brengt. Veel energie binnen de bank is hierop gericht, waarbij de time-to-market kleiner en kleiner wordt. Banken worden in mijn ogen hiermee steeds meer IT gedreven organisaties.

Tegelijkertijd zie je dat een aantal ontwikkelingen minder snel gaan dan banken zouden willen. Met name binnen het financieringsspectrum laten de rollen zich niet zo makkelijk ´wegautomatiseren´. Klanten oriënteren zich wel via internet, maar hebben in de executiefase toch graag fysiek contact met de bank. Ook blijkt dat veel informatie aanbieden via internet, ook weer veel vragen oproept bij de klant in hun specifieke situatie. Kortom klanten willen zeker digitaal bediend worden maar hebben tegelijkertijd een individuele adviesbehoefte en laten zich niet dwingen in een 100% digitale adviesstraat.

En daar ontstaat een probleem. Want vooruitlopend op deze ontwikkelingen zijn veel organisaties flink gaan snijden in de back- en midoffice. Bij een aantrekkende hypotheekmarkt zoals nu, komen er onverwacht veel klantvragen op de bank af, en is onvoldoende personeel aanwezig is om dit te 'handlen'. Wij spelen o.a. in op dit matchingsprobleem door de inzet van onze bancaire professionals.

Flexibiliteit
Met alle veranderingen die op de banken afkomen, verandert ook voortdurend de rol die onze professionals vervullen. Dat vraagt om flexibiliteit in doen en denken. Soms helpen in tijden van piekbelasting (bijvoorbeeld het uitwerken van hersteladvies), soms helpen processen te stroomlijnen of een portefeuille op orde te brengen. Als banking professional moet je daar mee om kunnen gaan. Snel kunnen schakelen, integreren en nieuwe informatie tot je nemen. Je persoonlijkheid vormt daarvoor de basis.  Vanuit Octas zorgen we er voor dat die alle ruimte krijgt zich te ontwikkelen en dat je op het terrein van vakinhoud en vaardigheden bij de besten hoort. In onze ogen erg belangrijk want waar techniek de massa overneemt, heb je intelligentie en vaardigheden nodig om toegevoegde waarde te kunnen leveren. Dat biedt continuïteit en is waar wij, met een persoonlijke en betrokken werkwijze, voor staan,

Interesse om je ontwikkeling als banking professional een boost te geven via Octas, neem dan contact met ons op!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 7-5-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp