vergrootglas
Vacatures in Hypotheken

‘Banken zijn overlevers’: bancaire strategie in tijden van fintech

Bron: NvB - 30 november 2018

De fintech-revolutie holt de banken zoals we die nu kennen, uit. Processen worden gedigitaliseerd, de waardeketen opengebroken, klantrelaties verzwakken en de marges staan onder druk. Om relevant te blijven, worden er drastische strategische keuzes van banken gevraagd. Met als gevolg een veel diffusere bankensector. Maar banken zijn overlevers, aldus Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Bank-klantrelatie?
Boot: “Hoe de financiële sector ‘van morgen’ eruitziet, is verre van evident. Informatietechnologie zoals big data, apps en online distributieplatfomen – plaatst banken met hun traditioneel hoge kostenstructuren, oude IT-infrastructuren en relatief bureaucratische organisatie, voor grote uitdagingen. Het verliezen van ‘grip’ op hun klanten is misschien wel de grootste zorg. Want juist daar ligt de bron van inkomsten voor banken. Aan de consumentenkant is de omslag het meest voelbaar, als je alleen een app ziet, voelt men zich nog wel klanten van een bank? Slimme apps, zogenaamde ‘aggregators’, kunnen zich als intermediair positioneren tussen consument en aanbieders van financiële producten. In dit scenario gaat de klantrelatie voor banken verloren. Aan de corporate kant worden klantrelaties als waardevol gezien. Maar ook in dit segment zien we recente initiatieven om op basis van big data kredietwaardigheid in te schatten. Wetgeving zoals PSD2 verzwakt de bank-klantrelatie mogelijk verder. Hierdoor krijgen gespecialiseerde spelers meer kansen.” 

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp