Vacatures in Hypotheken

De woningmarkt: thema’s als verduurzaming, innovatie en digitalisering

Bron: Banken.nl - 20 april 2022

Op 20 en 21 juni vindt weer het jaarlijkse Hypotheken Event van Outvie plaats met sprekers en workshops. Ook wordt er een blik geworpen in de toekomst, waarbij er gekeken wordt naar thema’s als verduurzaming, innovatie en digitalisering. Carla Muters, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), komt als een van de sprekers aan het woord.

Op dag 2 zal zij om 9.50 uur een presentatie verzorgen waarin verschillende belangrijke onderwerpen aan bod komen. Denk aan ontwikkelingen zoals ongelijkheid in de woningmarkt met toegang en betaalbaarheid, maar ook verduurzaming en hoe NHG en ketenpartners kunnen samenwerken aan verbetering. Ook de aanbodkant wordt bekeken. Muters staat stil bij alternatieve woonvormen zoals tiny houses of koopconstructies. Tot slot wordt besproken hoe ketenpartners in hypotheken bij kunnen dragen aan al deze ontwikkelingen.

De thema’s in de woningmarkt

"Momenteel spelen er nogal wat thema’s een rol in de koopwoningmarkt: hoge huizenprijzen, schaarste, ongelijkheid maar ook risico’s, bijvoorbeeld omdat er meer geld nodig is bij aankoop en snel besloten moet worden", aldus Muters. "Mede als gevolg van de dynamiek in de koopwoningmarkt is er veel actie tegelijkertijd nodig door verschillende partijen op verschillende terreinen. Er moet gebouwd worden naar woonbehoeftes en er zijn andere maatregelen nodig zoals de bestaande woonvoorraad beter benutten en zorgen voor meer gelijkheid tussen huur en koop."

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.