Vacatures in Hypotheken

Duurhuurders-pilot geen succes: “De verstrekker vindt altijd een reden niet te financieren”

Bron: Kop Munt Hypotheken - 01 juli 2022

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Frank Calis van Hypotheco en Mark Agterberg van Van der Veen Financieel Advies bespreken onder meer de keuze tussen een persoonlijke lening of de hypotheek ophogen: “Klanten kijken vaker naar de maandlasten dan het totaal.”

Verbouwen blijft populair. Uit berekeningen blijkt in veel gevallen dat een persoonlijke lening afsluiten goedkoper is dan de hypotheek op te hogen door de stijgende rente en bijkomende kosten. Zie jij deze ontwikkeling ook?

Frank: “De klant kijkt vaker naar de maandlasten dan de totale lasten over de hele looptijd. Een hypotheek ophogen is aanzienlijk goedkoper per maand. Ze nemen voor lief dat ze eenmalig meer kosten maken. Sterker nog, ik heb mensen met een krediet, wat gebruikt is voor een verbouwing, en die willen af van die hoge maandlasten.” 

Mark: “Persoonlijke leningen afsluiten doe ik vaker dan een hypothecair tweede deel. Zeker bij kleine bedragen. Of klanten daar zelf mee komen? Meestal komen zij om hun hypotheek op te hogen, maar komen we samen tot de conclusie dat een persoonlijke lening handiger is. Ook door de mogelijkheid om dit snel af te lossen.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.