Vacatures in Hypotheken

Herbundelen: de volgende fase in de fintech-evolutie

Bron: Banken.nl - 05 september 2022

De volgende fase in de evolutie van de financiële sector lijkt aangebroken. Nadat fintechs een decennium lang hapje voor hapje aan de waardeketen van de gevestigde banken knaagden, zoeken ze nu steeds meer de samenwerking: de ontbundeling is omgeslagen in herbundeling. Banking Circle deed onderzoek naar de rol van rebundling in de toekomst van financiële diensten.

De financiële sector is de afgelopen vijftien jaar volop in ontwikkeling. In de nasleep van de financiële crisis van 2008 stond de één na de andere fintech op. Door zich met een slim idee te richten op één specifieke schakel in de keten – zoals betalen, lenen of beleggen – wisten ze geduchte concurrenten te worden voor traditionele banken.

Ze wisten vaak betere gebruikerservaringen te bieden, en lokten zo klanten weg bij de vertrouwde instellingen. Langzame, complexe en dure processen waren niet langer de status quo en het is gewoon geworden om je bankzaken te spreiden over vele aanbieders, zo merkt Banking Circle op in zijn rapport.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.