Vacatures in Hypotheken

Kifid neemt de tijd voor invoering zorgvuldigheidstoets

Bron: Findinet.nl - 29 april 2022

Anderhalf jaar na de aanbeveling om een zorgvuldigheidstoets in te voeren, is klachteninstituut Kifid nog niet eens begonnen met een voorbereidend onderzoek. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Kifid over 2021.

In 2020 voerde SEO Economisch onderzoek een periodieke evaluatie uit naar het functioneren van het Kifid. Een van de aanbevelingen was de zorgvuldigheidstoets: het klachteninstituut moet niet louter langs strikt juridische lijnen naar een klacht kijken, maar een beter oog te hebben voor de positie van de consument, die zelden met een advocaat aan zijn zijde komt.

Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie en algemeen directeur van het Kifid, zegt in een interview in het jaarverslag dat ze over dit vraagstuk in gesprek is met een universitair deskundige. “Die moet zich over de complexe vraag buigen of zo’n zorgvuldigheidstoets een extra kader moet worden, of dat het in de bestaande zorgplicht kan worden ondergebracht. Daar worstelen we mee. Je kunt niet ineens een nieuwe norm introduceren, dan word je onvoorspelbaar.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Hypotheekcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.