Florius houdt de vaart erin op de digitale snelweg

Florius begon 2023 met een versnelling van haar acceptatieproces door gebruik te maken van de HDN-standaard CA/CX. Op het gebied van brondata heeft de geldverstrekker ook voor 2024 weer een aantal uitbreidingen op stapel staan en ook het aantal Kansrijke Momenten zal verder worden uitgebreid om het advieskantoor te ondersteunen bij het klantbeheer.

Met directeur Karin Polman kijken we eerst naar wat het nieuwe jaar ons mogelijk gaat brengen. De betaalbaarheid van woningen zal volgens Polman in 2024 verbeteren door loonstijgingen en een lagere hypotheekrente. Daarbij refereert ze aan een aantal voorspellingen die zijn gedaan door het Economisch Bureau van ABN Amro. De economen verwachten dat de gemiddelde woningprijs eind dit jaar 3% lager uitkomt en in 2024 weer een stijging zal laten zien van 2,5%.

Het gebrek aan geschikte nieuwbouwwoningen gaat ten koste van de doorstroming op de huizenmarkt, waardoor het aantal transacties laag blijft. De economen gaan uit van een daling van het aantal transacties met 5% in 2023 en 2,5% in 2024. “Daarmee lijkt het slechte sentiment langzaamaan om te slaan”, aldus Polman.