NHG wil fondsvermogen inzetten voor verduurzaming

NHG wil fondsvermogen inzetten voor verduurzaming

NHG kijkt vooruit; na de flexibele hypotheek kunnen we ook de voorgestelde garantiestelling voor woningverduurzaming daar niet los van zien. Mogelijkheden en middelen genoeg, die NHG al zo goed mogelijk inzet, geeft voorzitter Carla Muters aan. Aan de politiek om hier nog meer uit te halen. “We kunnen als NHG veel meer betekenen; doe daar wat mee!”

De afgelopen periode waren de ogen geregeld gericht op de dertiende etage van het Utrechtse World Trade Center, de thuishaven van NHG.

De flexibele hypotheek maakte als proefballon al behoorlijk wat tongen los. Maar ook de wens van NHG om haar garantieregeling goedkoper te maken en uit te breiden voor leningen van maximaal 25.000 euro voor verduurzaming passeerde niet ongemerkt.

“Kunnen grotere rol spelen”

Inmiddels lopen daarover de gesprekken met Den Haag, erkent NHG-voorzitter Carla Muters desgevraagd. Ze geeft ook aan niet te zijn geschrokken van bepaalde uitspraken, zoals van Peter Boelhouwer die beweerde dat bij NHG ‘het geld tegen de plinten opklotst’. Of van eerder geuite en opnieuw aangehaalde kritiek vanuit Vereniging Eigen Huis dat NHG met haar borgtochtprovisie ‘een verdienmodel’ is geworden voor de overheid.

Lees verder >>